50 ÉV AZ ENERGETIKA SZOLGÁLATÁBAN 

 
   

 

Mottónk: MEGBÍZHATÓSÁG, MINŐSÉG, EREDMÉNYESSÉG    

Az ERBE ENERGETIKA Mérnökiroda Korlátolt Felelősségű Társaság és jogelődje, az Erőmű Beruházási Vállalat (ERBE) részt vett az elmúlt 50 évben valamennyi magyarországi erőműépítésben, a magyar villamosenergia rendszer különféle fejlesztési programjainak megvalósításában, számos külföldi erőmű létesítésében, a nukleáris technika magyarországi kísérleti, illetve erőművi létesítményeinek építésében

Az ERBE ENERGETIKA Mérnökiroda Korlátolt Felelősségű Társaság 1993 óta a Magyar Villamos Művek Részvénytársaság tulajdonában működik. Az 1999. évi árbevétel 1,4 Md Ft volt. A cég állományi létszáma 135 fő, melyből 88 fő mérnök.

A cég neve is tükrözi tevékenységét, amely elsődlegesen energetikai célú mérnöki és tanácsadói szolgáltatás. Az ERBE ENERGETIKA Kft., mint gyártóktól független mérnökiroda, szakképzettségével, tapasztalatával, színvonalas és versenyképes szolgáltatásaival megbízható partner a beruházások előkészítésében, a kivitelezés megvalósításában, az üzembe helyezésben, majd az üzemvitelt kiegészítő feladatok megoldásában valamint az ezekhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások nyújtásában.

Minőségbiztositás

Az ERBE ENERGETIKA Kft. működésének minden szférájában az átfogó minőségbiztosítás filozófiáját alkalmazza, amit a periodikus auditokon sikeresen bizonyít. 1995-ben a társaságot felvették a "Central Consultancy Register - Phare / TACIS" névjegyzékbe, amelyben a környezetvédelem, vízgazdálkodás, energiaipar, nukleáris energia építés, telekommunikáció, közlekedés, pénzügyi szolgáltatások, ipari beruházások és szociális fejlesztések szakterületeket jegyezték be. A cég további minőségügyi tanúsítványai:

  • MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti rendszertanúsítvány, 1996.
  • Paksi Atomerőmű 87. VU követelményei szerinti rendszertanúsítvány, 1998.
  • MSZ EN ISO 14001 szabvány szerinti Környezetközpontú Irányítási Rendszer tanúsítvány, 1999

A privatizációt követően a villamos energia ipar jelentősen átalakult az elmúlt években. Az ERBE ENERGETIKA Kft. új marketingstratégiájának köszönhetően - szakembergárdáját megerősítve - biztosítja rangjának megfelelő helyét a növekvő versenyben.

Egyszerű szervezeti felépités, hatékony munkavégzés

Az ERBE Energetikai Kft jól átlátható döntéshozatali mechanizmussal dolgozik. A rugalmas szervezeti struktúrának köszönhetően az egyes projekteken foglalkoztatott állomány szakmai összetétele minden esetben a feladat igényéhez igazodik.
 

Atomerőművi szolgáltatások

Az ERBE ENERGETIKA Kft. egyik legfontosabb piaci szegmensének tekinti a Paksi Atomerőmű üzemeltetésével, rekonstrukciójával, fejlesztésével kapcsolatos feladatok megoldásában való közreműködést. A cég az alábbi területeken nyújt szolgáltatásokat illetve versenyez további megbízások elnyeréséért az atomerőmű piacon:

  • karbantartási munkák,
  • biztonságnövelés és élettartam gazdálkodás,
  • radioaktív hulladék kezelés,
  • új blokkok létesítésének előkészítése.

 1997-ben megkezdődött a Paksi Atomerőmű biztonság- és élettartam-növelő rekonstrukciója, melynek munkáiban szerepet kapott az ERBE ENERGETIKA Kft. is.

 

 

Bemutatkozás |  Szolgáltatások |  Referenciák |  Cég adatok